Snouden poredi ruske antiterorističke zakone sa rijalitijem

Izvor: N1 televizija, 25.Jun.2016, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snouden poredi ruske antiterorističke zakone sa rijalitijem

Bivši saradnik američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Edvard Snouden, koji je našao utočište u Rusiji, kritikovao je danas antiterorističke zakone u toj zemlji upoređujući ih sa rijaliti programom "Veliki brat" i masovnim nadzorom.

"Novi zakon 'Velikog brata' neopravdano krši prava ljudi i ne bi trebalo da stupi na snagu", napisao je Snouden na Tviteru, koji je pobegao iz SAD posle otkrivanja američkog programa prisluškivanja.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << masovno nadgledanje nije uopšte dobro. "Zakon će koštati Ruse a neće im poboljšati bezbbednost", ocenio je Snouden.

Ruski parlament usvojio je u petak niz kontroverznih antiteroristčkih amandmana koji su izazvali zabrinutost među aktivistima za ljudska prava.

Među izglasanim amandmanima u ruskoj Dumi nalazi se uvođenje zatvorske kazne za neprijavljivanje teškog zločina, i povećanje broja krivičnih dela za koje mogu da odgovaraju i maloletnici i od 14 godina.

Jedan amandman nalaže telekomunikacionim kompanijama da čuvaju 12 meseci podatke o pozivima i šest meseci o porukama, mera koja bi mogla da odnese gotovo svu dobit tih kompanija.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Snouden opleo po "Velikom bratu" u Rusiji

Izvor: Mondo, 25.Jun.2016

Bivši analitičar američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA), Edvard Snouden, koji izbegao u Rusiju nakon obelodanjivanja agencijskog špijuniranja Amerikanaca, kritikovao je danas nove antiterorističke zakone u Rusiji...Foto: Guliver/Getty Images, Handout..Snouden je "antiterorističke" zakone...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.