Snažna eksplozija u El Arišu na Sinajskom poluostrvu

Izvor: Blic, 12.Apr.2015, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažna eksplozija u El Arišu na Sinajskom poluostrvu

Snažna eksplozija dogodila se danas kod jedne od glavnih policijskih stanica u prestonici Sinajskog poluostrva El Arišu, saopštili su egipatski bezbednosni zvaničnici.

Zvaničnici, koji su želeli da ostanu anonimni, rekli su da se veruje da je eksplodiao automobil bomba, i da je 15 civila sa te lokacije prebačeno u bolnicu.

Nisu objavljene informacije o eventualnim žrtvama među policajcima.

Stanovnici grada rekli su da se od siline eksplozije, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se dogodila ispred jedne od četiri glavne policijske stanice u El Arišu, zatresao okolni kvart.

Eksplozija se dogodila nekoliko sati nakon što je bomba podmetnuta pored puta ubila šestoricu egipatskih vojnika u oklopnom vozilu južno od El Ariša, grada sa nešto više od 100.000 stanovnika na Sredozemnom moru.

Na Sinajskom poluostrvu učestali su napadi na egipatske snage bezbednosti, a odgovornost za mnoge od njih preuzela je lokalna militantna organizacija bliska grupi Islamska država.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snažna eksplozija na Sinajskom poluostrvu, 12 mrtvih

Izvor: Blic, 12.Apr.2015

Dvanaest ljudi, uglavnom egipatskih policajaca, poginulo je danas kada su ekstremisti napali policijsku stanicu u El Arišu, na severnom Sinaju, i ubrzo potom kraj puta detonirali bombu dok je prolazilo oklopno vozilo, saopštile su vlasti...Na severu Sinaja se u poslednje vreme dogodio niz složenih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.