Slovenija spremila 72 objekta za prihvat migranata

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2015, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija spremila 72 objekta za prihvat migranata

Vlada Slovenije i tamošnje nevladine organizacije upoznale su javnost sa spremnošću države za dolazak izbeglica čiji su cilj evropske zemlje.

Predstavljen je i spisak 72 objekta u državnom vlasništvu koji mogu da prime po 50 i više ljudi. Nekoliko centara je izrazilo spremnost da prihvati maloletne izbeglice bez pratnje. Prilikom prijema onih koji traže međunarodnu pomoć i dalje će važiti zakon prema kojem će oni koji ne traže azil biti vraćeni u Hrvatsku, u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa međunarodnim sporazumom, dok će oni koji zatraže azil biti tretirani u skladu sa ustaljenim pravilima.

Smatra se da će većem broju izbeglica Slovenija biti samo tranzitna zemlja.

Nevladine organizacije su tražile da se u komunikaciji sa javnošću izbegava naglašavanje bezbednosnog aspekta, jer on često potpaljuje ksenofobična mišljenja i ponašanja.

Slovenački premijer Miro Cerar izjavio je da je Slovenija spremna za eventualni dolazak većeg broja izbeglica.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Slovenija se sprema za prihvat migranata

Izvor: Akter, 29.Avg.2015

Vlada Slovenije i tamošnje nevladine organizacije upoznale su javnost sa spremnošću države za dolazak migranata čiji su cilj evropske zemlje..Predstavljen je i spisak 72 objekta u državnom vlasništvu koji mogu da prime po 50 i više ljudi...Nekoliko centara je izrazilo spremnost da prihvati maloletne...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.