Sjajna prilika za zaradu na ceni zlata sa besplatnih pocetnih 50 evra

Izvor: medio.rs, 08.Sep.2015, 01:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajna prilika za zaradu na ceni zlata sa besplatnih pocetnih 50 evra

FXLider, specijalno posetiocima portala ’Telegraf’, daje 50 EVRA namenjenih za trgovanje cenom zlata na svetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj možete da zaradite i kada cene zlata ide gora ali i kada ide dole.

Zlato ima dve osnovne uloge, sa jedne strane je roba (koja se koristi u elektronici, pravljenju nakita….) ali je takođe i čuvar vrednosti, naročito u periodima velikih nesigurnosti i političkih previranja. Upravo iz ovog razloga cena zlata je dostiglarekordno >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << visoku cenu 2011. godine tokom finansijske krize kada je većina velikih svetskih banaka devalvirala nacionalne valute kako bi ubrzala oporavak svojih ekonomija. Nakon 2011. godine do danas, cena zlata je pala 41.5%.

Najdirektniji uticaj na pad cene zlata ima jačanje dolara jer je cena zlata izražena u američkoj valuti. Ukoliko dolar raste cena zlata pada. Glavni razlog rasta vrednosti dolara je oporavak ekonomije SAD-a koji je sa sobom doneo i sve češće spekulacije o povećanju kamatnih stopa. Ukoliko Fed bude odlučio da odloži povećanje kamatnih stopa i time bar za sada ostavi još prostora za dalji ekonomski oporavak, cena zlata bi ponovo mogla da ojača.

Foto: pixabay.com

Na pad cene zlata uticao je i niz politički dobrih vesti u skorijoj prošlosti. Postignut je dogovor između Grčke i njenih kreditora i time sprečen izlazak ove zemlje iz monetarne unije kao i istorijski dogovor između Irana i zapadnih sila o nuklearnom programu. Situacija sa izbeglicama iz Sirije, Iraka, Libije se sve više komplikuje tako da i pored jasnog silaznog trenda kada je cena zlata u pitanju, mogući su povremeni skokovi cene.

Poslednjih nekoliko nedelja cena zlata pokušava da ostvari rast i iskoristi veliku nestabilnost u cenama na globalnom tržištu akcija. Međutim jačanje dolara do koga je došlo nakon devalvacije kineskog juana u velikoj meri je sprečilo oporavak cene ovog plemenitog metala.

Za investitore u zlato Kina ima poseban značaj jer je pored Indije najveći kupac zlata na svetu. Plan Kine je da od juana napravi rezervnu valutu a da bi to postigla morala bi da poveća svoje rezerve zlata na približne nivoe onima kod zapadnih centralnih banaka i na taj način postigne kredibilitet u očima međunarodne zajednice. Procenat zlata u deviznim rezervama SAD-a je 74%, Nemačke 68%, dok je Kine svega 2%.



FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.