Sirijsko-kurdske snage preuzele grad na severu Sirije

Izvor: RTS, 11.Jul.2017, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijsko-kurdske snage preuzele grad na severu Sirije

Grad na severu Sirije, u kojem je ranije bio kamp za obuku Islamske države, nazvan po nekadašnjem lideru Al Kaide Osami bin Ladenu, preuzele su Sirijsko-kurdske snage.
Sirijske demokratske snage (SDF), koje podržavaju SAD, saopštile su da sada kontrolišu grad El Ukajaši na južnoj obali reke Eufrat, oko 14 kilometara jugoistočno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od glavnog uporišta Islamske države i defakto prestonice, Rake.

SDF su 6. juna uz vazdušnu i kopnenu podršku SAD pokrenule operaciju u cilju zauzimanja Rake.
Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu saopštila je da su ekstremisti Islamske države u El Ukajaršiju ubili više od 200 pripadnika svoje grupe zbog sumnje da su prešli u protivničku organizaciju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamska država ostala bez uporišta na severu Sirije

Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2017

Sirijsko-kurdske snage saopštile su da su preuzele kontrolu nad jednim gradom na severu Sirije, u kojem je ranije bio kamp za obuku ekstremista Islamske države, nazvan po nekadašnjem vođi Al-Kaide Osami bin Ladenu...Sirijske demokratske snage (SDF), koje podržavaju SAD, saopštile su da sada kontrolišu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.