Izvor: Blic, 29.Jun.2016, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski pobunjenici napreduju ka gradu u rukama ekstremista

Sirijski pobunjenici koje podržavaju SAD napreduju ka gradu u rukama ekstremista Islamske države blizu iračke granice, saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Ova nevladina organizacija sa sedištem u Velikoj Britaniji navela je da se borci Nove sirijske vojske iz istočne provincije Deir el Zur približavaju gradu Bukamalu, gde su pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Islamske države u stanju pripravnosti i gde se zatvaraju prodavnice iz straha od nasilja.

Jedan aktivista koji je poreklom iz te provincije, ali je trenutno u Evropi rekao je da su se Nova sSirijska vojska i Islamska država sukobili danas blizu Bukamala.

Vašington je pre dve nedelje optužiio Rusiju da su njeni avioni bombardovali položaje Nove sirijske vojske blizu graničnog prelaza Tanaf s Irakom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sirijci preoteli aerodrom od džihadista, "čišćenje" pri kraju

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2016

Sirijski pobunjenici, uz podršku specijalnih snaga koje podržavaju zapadne sile, preuzeli su vojni aerodrom Hamadan od terorista Islamske države, blizu njihovog strateškog uporišta Al-Bukamal na sirijsko-iračkoj granici, objavila je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu...Opservatorija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.