Sirija: Optužbe SAD o gađanju civila su fabrikovane

Izvor: Press, 28.Nov.2014, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Optužbe SAD o gađanju civila su fabrikovane

Sirija je odbacila kao "fabrikovane" optužbe SAD da sirijske snage bombarduju civile i poručila da bi Vašingtonu bilo bolje da kritikuje pripradnike ekstremne džihadističke organizacije Islamska država koji ubijaju američke državljane.
Stejt department je u sredu saopštio da je "užasnut" bombardovanjem koje snage sirijske vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vrše u provinciji Raka i u kome su pobijene "desetine civila i uništene stambene oblasti".

"Sirijska arapska vojska ne gađa i neće gađati civile", izjavio je sirijski ministar informisanja Omran al-Zoubi, prenosi Rojters.

On je rekao da je Vašington dobio informacije od "terorističkih organizacija" u Siriji kao što su Islamska država i Nustra front.

"Stejt department je trebalo da pokaže poštovanje prema dušama američkih žrtava koje su pobili teroristi iz Islamske države, a ne da upućuje fabrikovane optužbe na račun sirijske države koja se već godinama suočava sa terorizmom", kazao je Zoubi.

Islamska država je odrubila glave dvojici američkih novinara i jednom humanitarnom radniku.

SAD podržavaju pobunjenike koji se bore protiv sirijske vlade i hoće da ih obuče i opreme za borbu protiv Islamske države. U Kataru se nalazi kamp za obuku pobunjenika, tvrde Rojtersovi izvori.

Vlada sirijskog predsednika Bašara Asada naziva sve svoje protivnike ekstremistima.

"Svi moraju da izaberu između dve opcije - ili ste na strani terorista, Islamske države, Nusra fronta i drugih ili se borite protiv terorizma", zaključio je Zoubi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirija: SAD "fabrikuju" optužbe

Izvor: B92, 28.Nov.2014

Sirija je odbacila kao "fabrikovane" optužbe SAD da sirijske snage bombarduju civile...Damask je poručio da bi Vašingtonu bilo bolje da kritikuje pripradnike ekstremne džihadističke organizacije Islamska država koji ubijaju američke državljane...Stejt department je u sredu saopštio da je "užasnut"...

Nastavak na B92...

Damask: Optužbe o gađanju civila fabrikovane

Izvor: RTS, 28.Nov.2014

Sirija je odbacila kao "fabrikovane" optužbe SAD da sirijske snage bombarduju civile i poručila da bi Vašingtonu bilo bolje da kritikuje pripadnike Islamske države koji ubijaju američke državljane...Stejt department je u sredu saopštio da je "užasnut" bombardovanjem koje snage sirijske vlade...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.