Severna Koreja preti preventivnim nuklearnim udarom protiv SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2016, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja preti preventivnim nuklearnim udarom protiv SAD

Severna Koreja zapretila je danas "preventivnim nuklearnim udarom pravde" protiv Južne Koreje i SAD, ukoliko te dve zemlje sprovedu za ponedeljak planirane zajedničke vojne vežbe, javila je agencija Frans pres, pozivajući se na saopštenje Vrhovne komande Narodne armije Koreje.

Severna Koreja je pre dva dana obacila sankcije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kao "nepravedne, nezakonite i nemoralne" i zapretila da će i dalje da jača svoj nuklearni arsenal.

"Jačanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << našeg nuklearnog arsenala je legitiman način ispoljavanja našeg prava na samoodbranu, što će se nastaviti sve dok bude trajala neprijateljska američka politika", saopštilo je tada severnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Prethodno je severnokorejski lider Kim Džong-Un naredio da nuklearni arsenal njegove zemlje bude u pripravnosti kako bi mogao da bude upotrebljen u bilo kom trenutku.

Lider Severne Koreje je, kako je prenela KCNA, rekao da Pjongjang "mora da bude stalno spreman da ispali nuklearne bojeve glave u svakom trenutku".

Severna Koreja je u četvrtak, samo nekoliko sati nakon što je Savet bezbednosti UN odobrio najstrožije dosad sankcije protiv Pjongjanga, ispalila u more šest projektila kratkog dometa, saopštilo je Ministarstvo odbrane Južne Koreje.

Ministarstvo je navelo da su projektili, sa dometom od 100 do 150 kilometara, ispaljeni u Istočno more.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kimov režim preti "nuklearnim udarom pravde"

Izvor: B92, 07.Mar.2016

Pjongjang -- Severna Koreja zapretila je preventivnim nuklearnim udarom pravde protiv Južne Koreje i SAD, ukoliko te dve zemlje sprovedu za ponedeljak planirane vojne vežbe...Pjongjang je pre dva dana obacio sankcije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kao "nepravedne, nezakonite i nemoralne" i zapretio...

Nastavak na B92...

Pjongjang zaprijetio nuklearnim udarom

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Mar.2016

PJONGJANG - Sjeverna Koreja zaprijetila je danas "preventivnim nuklearnim udarom pravde" protiv SAD i Južne Koreje, ukoliko te dvije zemlje sprovedu za danas planirane zajedničke vojne vježbe...Pjongjang tvrdi da su vježbe, koje su započele danas i trebalo bi da traju do kraja aprila, zapravo "probe...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.