Severna Koreja ostala bez interneta?

Izvor: Studio B, 22.Dec.2014, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja ostala bez interneta?

Širom Severne Koreje zabeležni su problemi s internet mrežom, čak i to tačke pucanja cele konekcije, prenosi "Asošiejted pres".

Problemi s vezom s internetom u Severnoj Koreji traju već 24 časa i stalno su se pogrošavli do tačke kada je "Severna Koreja totalno pukla", rekao je direkor za analizu interneta u kompaniji "Din risrč", javlja Beta.

Zasad je nejasno da li su problemi s internetom u Severnoj Koreji neka vrsta odmazde za hakereske napade na kompaniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << "Soni pikčrs", za koje je Vašington optužio Pjongjang.

Američki predsednik Barak Obama u petak je rekao da će SAD reagovati na taj napad, ali nije naveo kako.

U tom smislu, SAD su juče zatražile od Kine da pomogne da se zaustave sajber napadi iz Severne Koreje.

Bela kuća odbila je da komentariše današnje probleme s internetom u Severnoj Koreji.

Portparolka Stejt departmenta rekla je da će neke od reakcija vlade SAD biti primećene a neke možda i ne.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Severna Koreja bez interneta

Izvor: Radio 021, 23.Dec.2014, 00:37

Širom Severne Koreje danas su zabeležni problemi s internet mrežom...Problemi s internetom vezom u Severnoj Koreji traju već 24 časa i stalno su se pogrošavali do tačke kada je "Severna Koreja totalno pukla", rekao je direktor za analizu interneta u kompaniji "Deen research"...Zasad je nejasno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.