Severna Koreja odbila poziv Južne Koreje na dijalog

Izvor: N1 televizija, 07.Avg.2017, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja odbila poziv Južne Koreje na dijalog

Severna Koreja je odbacila ponudu za dijalog od strane Južne Koreje kao "neiskrene".

Šefica diplomatije Južne Koreje Kang Kijung-Va je pokrenula to pitanje sa severnokorejskim kolegom Ri Jong Hoom na marginama samita na Filipinima, prenosi BBC.

Državni mediji u Pjongjangu su kasnije objavili da ne može da dođe do pregovora o nuklearnom naoružanju dok ta zemlja trpi pretnje Ujedinjenih nacija.

Sankcije UN u Severnoj Koreji ocenjuju kao "grubo kršenje suvereniteta" i kažu da će preduzeti korake tim povodom.

Podsetimo, Savet bezbednosti UN je jednoglasno usvojio novi paket sankcija Severnoj Koreji.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Severna Koreja odbila poziv Južne Koreje na dijalog

Izvor: Radio 021, 07.Avg.2017

Severna Koreja je odbacila ponudu za dijalog od strane Južne Koreje kao "neiskrene"...Šefica diplomatije Južne Koreje Kang Kijung-Va je pokrenula to pitanje sa severnokorejskim kolegom Ri Jong Hoom na marginama samita na Filipinima, prenosi BBC...Državni mediji u Pjongjangu su kasnije objavili da...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.