Senat odobrio: Matis može na čelo Pentagona

Izvor: N1 televizija, 12.Jan.2017, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senat odobrio: Matis može na čelo Pentagona

Senat američkog Konresa većinom glasova odobrio je večeras imenovanje penzionisag generala Džejmsa Matisa na funkciju šefa Pentagona, preneo je AP.

Za imenovanje Matisa glasao je 81 senator, a protiv ih je bilo 17. Prethodno je Komitet za oružane službe Senata, takođe većinom glasova, odlučio da se napravi izuzetak i da se Matisu omogući imenovanje, iako ne ispunjava zakonske uslove.

Zakon, naime, propisuje da bivša vojna lica ne mogu da budu na vodećim pozicijama >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Ministarstvu odbrane ukoliko je od njihovog penzionisanja prošlo manje od sedam godina, a Matis je penzionisan 2013.

Da bi Matis bio imenovan, to mora da odobri najpre Komitet za vojne službe Predstavničkog doma, a potom i Predstavnički dom, koji će o tome glasati u petak.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.