Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Dec.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senat odbio paket pomoći autoindustriji

Prije nešto od više dva mjeseca američke financijske institucije uspjele su uvjeriti zakonodavce da odobre paket pomoći "težak" 700 milijardi dolara kako bi se izbjegao kolaps bankarskog sistema koji je od vitalnog značaja za američku privredu. No, to nije uspjelo američkoj autoindustriji koji su tražili daleko manju pomoć – neko bi rekao od "samo" 14 milijardi dolara. Probleme ima i evropska autoindustrija.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki Senat odbio paket za auto-industriju

Izvor: AutoBlog, 12.Dec.2008

Američki Senat noćas nije usvojio finansijski paket od 14 milijardi dolara za spas tri velika proizvođača automobila iz Detroita - Forda, Krajslera i Dženeral motorsa. Pažnja se sada usmerava na Ministarstvo finansija i mogućnost da se iskoriste sredstva iz fonda od 700 milijardi dolara, koji...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.