Sena preplavila nasipe u Parizu

Izvor: RTS, 01.Jun.2016, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sena preplavila nasipe u Parizu

Putevi duž obale Sene u Parizu su zatvoreni od jugozapadnog dela grada do oblasti oko Ajfelovog tornja gde je nivo vode porastao 4,3 metra više od uobičajnog vodostaja. Poplave su pogodile i druge gradove u Francuskoj, javio je AP.
Gradske vlasti upozoravaju stanovnike i posetioce Pariza da budu na oprezu u blizini obala, jer će vodostaj nastaviti da raste do petka.

Nacionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meteorološka služba je juče proglasila uzbunu u severnim oblastima i narandžasto upozorenje u priobaljima reka, preneo je Bi-Bi-Si.
Vlasti su evakuisale zatvorenike i osoblje iz dva zatvora, a hitne službe su primile više hiljada poziva za pomoć u području od belgijske granice na jugu zemlje do Burgunije.
U Parizu je početkom nedelje 11 ljudi povređeno od udara munje groma, među kojima je desetoro dece koja su bila okupljena u lokalnom parku.
Jaka kiša koja ovih dana pada u Francuskoj, u Parizu je poremetila i raspored mečeva teniskog turnira Rolan Garosa. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pariz: Izlila se Sena, voda porasla četiri metra...

Izvor: B92, 01.Jun.2016

Pariz -- U Parizu je reka Sena preplavila nasip, a poplave su pogodile u druge gradove u Francuskoj, javio je AP...U Parizu su zatvoreni putevi duž obale Sene, od jugozapadnog dela grada do oblasti oko Ajfelovog tornja gde je nivo vode porastao 4,3 metra više od uobičajnog vodostaja...Gradske vlasti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.