Sekretar za pravosudje u Fergusonu

Izvor: VOA, 20.Avg.2014, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sekretar za pravosudje u Fergusonu

Porota u gradu Klejtonu razmatraće dokaze kako bi zaključila da li je policajac Deren Vilson kriv za ubistvo 18-godišnjeg Brauna, koje se dogodilo 9. avgusta. Vilson je na plaćenom odsustvu, dok Braunova porodica i oni koji ga podržavaju zahtevaju da bude uhapšen.

Smrt Majkla Brauna pokrenula je optužbe o sistematskoj rasnoj diskriminaciji u gradu Fergusonu. Protesti koji traju već 11 dana povremeno su prerastali u nasilje. Policija je uhapsila više od 100 ljudi, prvenstveno zato >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << što su odbijali da se raziđu sa ulica.

Američki sekretar za pravosudje Erik Holder doputovao je u Ferguson da bi razgovarao o tom slučaju sa liderima lokalne zajednice, istražiteljima FBI-a i federalnim zvaničnicima za građanska prava. U autorskom članku za Sent Luis Post-Dispeč, Holder je pozvao na izgradnju poverenja između agencija za sprovođenje zakona i javnosti, dok se nastavlja istraga saveznih i lokalnih istražitelja. On je obećao da će istraga “biti detaljna, nezavisna i poštena”.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

U SAD-u ubijen još jedan Afroamerikanac

Izvor: Vostok.rs, 21.Avg.2014, 10:53

21.08.2014. -..Policajci u američkoj državi Misuri ubili su jednog crnog mladića. On je navodno pretio organima reda nožem. Muškarac je od zadobijenih rana umro na licu mesta.  U Fergusonu već drugu nedelju traju masovni neredi, do kojih je došlo zato što je beli policajac ubio nenaoružanog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.