Šef iranske diplomatije pozvan da objasni šetnju s Kerijem

Izvor: Blic, 26.Jan.2015, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef iranske diplomatije pozvan da objasni šetnju s Kerijem

Šef iranske diplomatije Džavad Zarif, pozvan je da pred parlamentom objasni svoju nedavnu šetnju u javnosti s američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, objavila je iranska državna agencija IRNA.

Prema ovoj agenciji, 21 parlamentarac tražio je od Zarifa da objasni zašto je išao u 15-minutnu šetnju ulicama Ženeve s Kerijem, 14. januara, na marginama pregovora Irana i grupe "P5+1", svetskih sila - SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Rusije i Kine o nuklearnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << programu Teherana.

Parlamentarci smatraju da je ovaj potez bio "diplomatska greška", preneo je AP.

Zarif i umereni iranski predsednik Hasan Rohani, konstantno su suočeni s kritikama tvrde struje u toj zemlji, koja veruje da oni čine previše ustupaka Zapadu u pregovorima čiji je cilj ograničenje nuklearnog programa Teherana.

Teheran i Vašington prekinuli su diplomatske odnose posle iranske revolucije 1979. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.