Šef Tajne službe SAD biće žena

Izvor: Mondo, 26.Mar.2013, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef Tajne službe SAD biće žena

Na čelo Tajne službe SAD, koja se bavi obezbeđenjem predsednika države, po prvi put u istoriji dolazi žena.

Kako javljaju američki mediji Barak Obama će predložiti Juliju Pirson za direktorku Tajne službe.

Pirson (53) je "veteran Tajne službe", a počela je karijeru kao agent u Majamiju pre tri decenije. Za njeno imenovanje nije potrebno odobrenje Senata.

Do izmene na čelu službe došlo je posle skandala u Kolumbiji kada je nekoliko agenata >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji su pripremali posetu Obame toj zemlji uhvaćeno u nečasnim radnjama sa prostitukom.

Zbog te i nekih ranijih afera prethodni direktor Tajne službe Mark Salivan, koji je na njenom čelu bio sedam godina, prošlog meseca podneo je ostavku.

(MONDO)
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama imenovao ženu na čelo Tajne službe

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Mar.2013

Predsednik SAD Barak Obama na čelo Tajne službe imenovao je prvi put ženu, iskusnu agentkinju Džuliju Pirson, saopšteno je iz Bele kuće.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.