Izvor: Blic, 06.Maj.2016, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijske snage bezbednosti ubile dva pripadnika IS, dok su se dvojica razneli ispred Meke

Saudijske snage bezbednosti ubile su dva pripadnika Islamske države, dok su se druga dvojica raznela ispred svetog grada Meka, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te države.

Report: Saudi Arabia busts ISIS cell on the outskirts of Mecca https://t.co/ZP2cUyi0XH #MiddleEast pic.twitter.com/DXC3Uv3t5m

"Teroristi su pucali na pripadnike snaga bezbednosti, koji su morali da odgovore i neutrališu pretnju, što je dovelo do ubistva dvojice islamista i smrti dvojice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << drugih koji su se razneli eksplozivnim pojasevima", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Državna televizija Al Arabija je izvestila da su snage bezbednosti opkolile grupu na području Vadi Noman južno od Meke, objavivši slike policijskih kamiona sa mitraljezima.

U saopštenju se dodaje da među civilima i pripadnicima snaga bezbednosti nije bilo ubijenih ili ranjenih.

Saudijska Arabija je najveći svetski izvoznik nafte.

Od prošle godine je pogođena talasom smrtonosnih pucnjava i bombaških napada usmerenih na snage bezbednosti ili šiitsku muslimansku manjinu.

Lokalni ogranci Islamske države su preuzeli odgovornost za većinu ovih napada.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.