Sarkozi: Neosnovane optužbe

Izvor: B92, 25.Mar.2013, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi: Neosnovane optužbe

Pariz -- Nikola Sarkozi tvrdi da su optužbe koje su protiv njega pokrenute u okviru istrage o ilegalnim donacijama za predsedničku kampanju "nepravedne i neosnovane".

Prvi put reagujući na optužnicu podignutu prošlog četvrtka, bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi je na svojoj Fejsbuk stranici istakao da nije iskoristio najbogatiju Francuskinju i naslednicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanije "L'Oreal" Lilijan Betankur (90), kako bi dobio novac za finansiranje izborne kampanje 2007. godine.

"Želim da istaknem da ni u jednom trenutku svog javnog života nisam izneverio dužnosti svog položaja", napisao je Sarkozi, ističući da će svu energiju usmeriti na odbranu svog integriteta i poštenja, javio je AFP.

"Istina će na kraju pobediti. U to nimalo ne sumnjam", naveo je on.

Sarkozijevi advokati najavili su da će se žaliti na odluku o pokretanju istrage protiv Sarkozija koja bi mogla da spreči njegove napore da se vrati na političku scenu.

Bivši predsednik je zvanično optužen prošlog četvrtka kada se pojavio u sudu u Bordou i suočio sa bivšim saradnicima Betankurove.

Istražitelji sumnjaju da je čak četiri miliona evra bogate Francuskinje došlo do Sarkozijeve partije Unija za narodni pokret (UMP), koja je u vreme izborne kampanje 2007. godine bila na vlasti.

Prema francuskom zakonu, donacije za politicke stranke mogu da iznose najviše 7.500 evra godišnje po osobi, a samo 150 evra se može dati u gotovom novcu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sarkozi: Nepravedne i neosnovane optužbe

Izvor: Akter, 25.Mar.2013

Nikola Sarkozi tvrdi da su optužbe koje su protiv njega pokrenute u okviru istrage o ilegalnim donacijama za predsedničku kampanju "nepravedne i neosnovane"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.