Sanders pokreće kampanju za predsednika SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanders pokreće kampanju za predsednika SAD

Američki senator Berni Sanders iz Vermonta, koji se predstavlja kao "demokratski socijalista", danas će pokrenuti kampanju za nominaciju Demokratske stranke za predsednika SA

Sanders (73) namerava da prikupi levičarske glasove demokrata, koji su mesecima pokušavali da privole senatorku Elizabet Voren da se kandiduje.

Pošto Vorenova ne odustaje od odluke da ostane u Senatu, ponavljajući da se neće kandidovati za Belu kuću, Sanders će ponukditi program u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa stavovima "progresivnog krila demokrata" i platformom koju i ona podržava.

Ova platforma podrazumeva obuzdavanje banaka Vol strita, rešavanje problema studentskih dugova i pokretanje programa zapošljavanja koje bi finansirala vlada, preneo je AP.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Levičarski senator pokreće kampanju za predsednika SAD

Izvor: Blic, 26.Maj.2015

Američki senator Berni Sanders, koji za sebe kaže da je demokratski socijalista, pokreće danas kampanju za nominaciju Demokratske stranke za predsednika Sjedinjenih Američkih Država...Sanders (73) pokušaće da prikupi levičarske glasove među demokratama koji su mesecima nastojali da privole senatorku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.