SMRTNA KAZNA U GAZI Palestinci osuđeni zbog špijunaže

Izvor: Blic, 19.Feb.2017, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMRTNA KAZNA U GAZI Palestinci osuđeni zbog špijunaže

Vojni sud Hamasa u Gazi osudio je tri Palestinca na smrtnu kaznu zbog špijuniranja za Izrael i potvrdio presude za trojicu drugih.

Ovim je broj osuđenih na smrt povećan na 10. Sudovi su osuđivali stanovnike Gaze na smrt vešanjem ili streljanjem zbog ubistva ili saradnje sa Izraelom.

Grupe za ljudska prava zabrinute su zbog mogućnost fer suđenja pod kontrolom Hamasa, islamske militantne grupe koja je došla na vlast u Gazi 2007. godine.

Palestinska uprava na Zapadnoj obali izrekla je mali broj smrtnih kazni proteklih godina, ali nijednu nije odobrio predsednik Mahmud Abas, niti je izvršena, podseća AP.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Trojica Palestinaca osuđena na smrt zbog navodne špijunaže za Izrael

Izvor: RTS, 19.Feb.2017

Vojni sud Hamasa osudio je trojicu Palestinaca na smrt zbog navodne špijunaže za Izrael i podržao kazne trojice drugih. . Današnjim presudama se broj ljudi osuđenih na smrt povećao na deset, a može se očekivati da će...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.