SKANDAL U BRITANIJI Samoubistvo mladog aktiviste preti da UNIŠTI ugled Dejvida Kamerona

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL U BRITANIJI Samoubistvo mladog aktiviste preti da UNIŠTI ugled Dejvida Kamerona

Premijer Velike Britanije Dejvid Kameron našao se pod velikim pritiskom nakon što јe otkriveno da je njegov bliski prijatelj i predsednik konzervativaca lord Feldman umešan u maltretiranje mladog aktiviste, koji je potom izvršio samoubistvo.

Dejvid Kameron se odmah našao na udaru javnosti kada je otkriveno da je Feldman prikrivao maltretiranje 21-godišnjeg aktiviste Konzervativne partije Eliota Džonsona.

Naime, Džonson se ubio nakon što ga je maltretirao istaknuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstavnik konzervativaca Mark Klark, što je lord Feldman navodno prikrivao.

Ove optužbe naterale su i bivšeg predsednika stranke Granta Šapsa da podnese ostavku na svoju funkciju ministra međunarodnog razvoja, dok je Mark Klark doživotno isključen iz stranke.

Aktivista Eliot Džonson je pronađen mrtav na pruzi u Bakingemširu u septembru. Islednik je rekao da je mladić ostavio oproštajnu poruku u kojoj je naveo da je bio žrtva maltretiranja Marka Klarka, koji ga je "ponižavao pred svima u jednom londonskom pabu".

Službe bezbednosti ispituju čitav slučaj, a britanska štampa navodi da "nije isključeno da i Feldman podnese ostavku".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.