SIRIJSKA OPOZICIJA: Ovo su naši uslovi za nastanak pregovora

Izvor: Kurir, 10.Feb.2016, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIRIJSKA OPOZICIJA: Ovo su naši uslovi za nastanak pregovora

Opsada gradova širom Sirije mora da bude ukinuta, a vazdušni udari na civilna područja obustavljeni, da bi sirijska opozicija učestvovala u nastavku razgovora u Ženevi 25. februara, izjavio je jedan od vodećih opozicionih lidera Rijad Hidžab.

"Pre nego što odemo (na pregovore) 25. februara te mere treba da budu primenjene u stvarnosti na terenu", kazao je Hidžab, glavni koordinator Visokog komiteta za pregovore >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << (HNC) novinarima u Londonu nakon sastanka sa britanskim šefom diplomatije Filipom Hamondom, preneo je AFP.

Mirovni pregovori o Siriji suspendovani su ovog meseca do 25. februara, pošto je izaslanik Ujedinjenih nacija Stafan de Mistura naveo da je potrebno još posla kako bi se ostvario napredak. Hidžab, bivši premijer Sirije, koji vodi najveću sirijsku opozicionu grupu, rekao je da SAD i druge zapadne sile treba da izvrše pritisak na Rusiju da prestane sa bombardovanjem civila.

"Dužnost je SAD i prijatelja sirijskog naroda u Savetu bezbednosti UN da kažu (ruskom predsedniku Vladimiru) Putinu da ovo mora da prestane", istakao je Hidžab. Portparol opozicije Salim al-Muslat je poručio da bi sirijska opozicija mogla da brani civile od ruskih vazdušnih udara ukoliko bi je saveznici snabdeli raketama zemlja-vazduh, kao i da ne bi dozvolila da one padnu u ruke ekstremista, naveo je Rojters.

"Mi zaista garantujemo da one neće otići nigde - da će biti u rukama umerene (opozicije) pod nadzorom naših prijatelja, bilo Evropljana ili Amerikanaca", dodao je al-Muslat.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirijska opozicija postavila uslove za nastavak pregovora

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2016

Opsada gradova širom Sirije mora da bude ukinuta, a vazdušni udari na civilna područja obustavljeni, da bi sirijska opozicija učestvovala u nastavku razgovora u Ženevi 25. februara, izjavio je jedan od vodećih opozicionih lidera Rijad Hidžab..."Pre nego što odemo (na pregovore) 25. februara te...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Uslovi sirijske opozicije za nastavak pregovora

Izvor: RTS, 10.Feb.2016

Opsada gradova širom Sirije mora da bude ukinuta, a vazdušni udari na civilna područja obustavljeni, da bi sirijska opozicija učestvovala u nastavku razgovora u Ženevi 25. februara, izjavio je jedan od vodećih opozicionih lidera Rijad Hidžab. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.