SAD otpočele vazdušne napade u Iraku

Izvor: RTV Pink, 08.Avg.2014, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD otpočele vazdušne napade u Iraku

SAD su otpočele vazdušne napade protiv snaga grupe Islamske države (IS) u Iraku, saopštio je danas Pentagon. Dva američki avioni su napala artiljerijske snage korišćene protiv kurdskih boraca koji brane grad Irbil, prenosi Bi Bi Si.



SAD su otpočele vazdušne napade protiv snaga grupe Islamske države (IS) u Iraku, saopštio je danas Pentagon. Dva američki avioni su napala artiljerijske snage korišćene protiv kurdskih boraca koji brane grad Irbil, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << Bi Bi Si. Američki predsednik Obama je juče odobrio vazdušne udare na pobunjenike u Severnom Iraku, ali je naglasio da SAD neće slati svoje trupe u tu zemlju. Grupa Islamska država kontroliše znatne delove Iraka i Sirije. U junu je preuzela kontrolu nad gradom Mosulom i pokrenula ofanzivu prema Bagdadu. Ranije ove nedelje borci IS su osvojili najveći irački hrišćanski grad Karakoš.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD traži hitno sastavljanje nove iračke vlade

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Avg.2014, 09:07

Potpredsjednik SAD-a Joe Biden u petak je s iračkim predsjednikom Fuadom Masumom telefonom raspravljao o američkom napadu na snage Islamske države u sjevernom Iraku i zatražio od Bagdada da brzo oformi novu vladu, dok je na terenu iračka vlast prvi put Kurdima pomogla u naoružanju...Pomoć je avionom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.