SAD izvele 15 vazdušnih napada kod Mosulske brane

Izvor: Press, 18.Avg.2014, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD izvele 15 vazdušnih napada kod Mosulske brane

Borbeni avioni, bombarderi i bespilotne letelice uništili su devet položaja Islamske države i osam vozila u okolini Mosulske brane, gde se pripadnici Islamske države bore sa kurdskim snagama, prenosi AFP.

Rojters je, pozivajući se na Pentagon, javio da je u napadima oštećeno ili uništeno šest vojnih vozila, jedno lako oklopno vozilo, vozilo sa protivavionskim artiljerijskim oružjem, jedan kontrolni punkt i položaj sa improvizovanim eksplozivnim napravama.

Američka vojska je od 8. avgusta izvela ukupno 68 vazdušnih napada u Iraku, od kojih su 35 bili u okolini Mosulske brane.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki avioni pogodili 90 meta za tri dana

Izvor: Blic, 19.Avg.2014, 10:48

Američke letelice izvele su 35 vazdušnih udara na džihadiste Islamske države u poslednja tri dana, uništivši više od 90 meta, saopštio je danas Pentagon...To su bili najžešći američki napadi na pozicije ekstremista od kako su SAD krenule sa vazdušnim udarima 8. avgusta, prenela je agencija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.