SAD: Objavljen snimak ubistva dečaka

Izvor: VOA, 27.Nov.2014, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Objavljen snimak ubistva dečaka

Policija je pucala na dvanaestogodišnjeg Tamira Rajsa, koji je u rukama imao repliku pištolja, samo nekoliko sekundi pošto je stigla na lice mesta

Dok se američki gradovi oporavljaju od protesta zbog odluke velike porote povodom Fergusona, policija u Klivlendu, u saveznoj državi Ohajo, objavila je snimak još jedne kontroverzne rekacije organa reda, kada je ubijen 12-godišnji dečak, koji je u rukama imao pištolj igračku.

Na snimku se vidi 12-godišnji crnac Tamir >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Rajs, prošle subote, kako ide gore-dole trotoarom, igra se pištoljem i razgovora mobilnim telefonom. Prilazi mu policijsko vozilo i posle samo nekoliko sekundi dolazi do pucnjave.

Na snimku nema zvuka, tako da nije jasno šta su policijci rekli dečaku, ili on njima. Rajs je u nedelju preminuo u bolnici. Policija je reagovala na poziv prolaznika koji je prijavio dečaka telefonom, navodeći da je dečakov pištolj verovatno igračka, ali dispečer to nije preneo službenicima.

Zvaničnici navode da je Rajs ignorisao zahteve policije da digne ruke u vis. Tužilac bi sada trebalo da odluči da li krivično da goni policajca koji je pucao na Tamira Rajsa.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.