SAD: Nova meta bombaških pretnji - Jevrejski centri

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jan.2017, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Nova meta bombaških pretnji - Jevrejski centri

Bombaške pretnje upućene su u ponedeljak jevrejskim opštinskim centrima u najmanje šest američkih država, rekao je predsedavajući odbora poverilaca Jevrejske federacije Severne Amerike Ričard Sandler.

On je naglasio da nije poznato zašto je do 20 jevrejskih opštinskih centara širom južne i severnoistočne Amerike bilo meta pretnji, preneo je AP.

Pojedine pretnje upućene su putem prethodno snimljenih telefonskih razgovora, istakao je on dodajući da je broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pretnji neuobičajno visok.

Neki od centara su evakuisani, ali eksplozivi nisu pronađeni, dodao je on.

Podsetivši da su prošle nedelje jevrejski opštinski centri i škola u Floridi bili meta pretnji, Sandler je rekao da izgleda da ne postoji njihova povezanost sa najnovijim pretnjama.

Portparolka Biroa za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksploziv Amanda Hils saopštila je da je ta agencija obaveštena o pretnjama i da su njene ispostave na terenu spremne da pomognu državnim i lokalnim policijskim snagama.

U Jerusalimu je u nedelju Palestinac kamionom uleteo u grupu izraelskih vojnika na popularnoj turističkoj lokaciji u Jerusalimu, usmrtivši četiri i ranivši 17 osoba.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.