SAD: Ne hapcimo ekstremiste koji beže iz Mosula

Izvor: Vostok.rs, 20.Okt.2016, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Ne hapcimo ekstremiste koji beže iz Mosula

Američka vojska ne sprovodi operacije hapšenja ekstremista koji beže iz iračkog grada Mosula, izjavio je američki general Geri Voleski, koji je na čelu protivterorističke operacije „Nepokolebljiva odlučnost“.

Tokom televizijske konferencije za medije novinari iz Bagdada pitali su američkog generala da li SAD ima plan za hapšenje militanata, ukoliko se povlače iz Mosula u taktičke svrhe.

„Ne izvodimo operaciju hapšenja, to nije ono čime se mi bavimo. Operaciju za oslobađanje Mosula vode iračke snage bezbednosti i oni odgovaraju na takva pitanja“, rekao je general. Voleski je podsetio da su „tokom operacije oslobođenja grada Faludže Iračani sproveli slična hapšenja i tada su zarobili mnogo militanata“.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.