Ruski Striži podučili srpske kolege u Beogradu letačkim veštinama

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2014, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski Striži podučili srpske kolege u Beogradu letačkim veštinama

23.10.2014. -

Pilotski asovi iz akrobatske vazduhoplovne grupe "Striži" podučili su srspke pilote letačkim veštinama i pomogli im u priremama njihovih ekipa, rekao je zvanični predstavnik ruskog ratnog vazduhoplovstva Igor Klimov.

„Nastup ruske pilotske grupe u Srbiji bio je posvećen obeležavanju 70. godišnjice oslobođenja Beograda od nemačko-fašističkih osvajača. Ruski piloti bili su gosti svečanog prijema, koji je organizovao ministar odbrane Srbije i načelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Generalnog štaba Oružanih snaga Srbije",  rekao je on.

Klimov je naglasio da je 13 .oktobra pet lovaca MiG 29 poletelo sa podmoskovskog aerodroma Kubinka na vojni aerodrm Batajnica. Piloti su održali dva treninga i 16. oktobra nastupili na vojnoj paradi, posvećenoj obeležavanju jubileja.

„U vazdušnom stroju iznad Beograda leteli su i srpski piloti, sa kojima su Striži podelili svoje letačko majstorstvo i veštine“, rekao je predstavnik Ratnog vazduhoplovstva. On je naglasio da su akrobacije bile otežane zbog niske oblačnosti, međutim 15-minutni nastup grupe "Striži" bio je odličan. „Trenutno su se piloti vratili u rodnu Kubinku, kako bi nastavili sa planiranim treninzima. Oni su preleteli Crno more, sletevši radi dopune goriva u Anapu. Predvodio ih transportni avion Il-76", dodao je Klimov.

Izvor: Glas Rusije    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.