Ruske krstareće rakete šokirale vojne stručnjake

Izvor: Vesti-online.com, 10.Okt.2015, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske krstareće rakete šokirale vojne stručnjake

Krstareće rakete koje je upotrebila Kaspijska flota Ratne mornarice Rusije za napade na pozicije Islamske države iznenadile su vojne eksperte u čitavom svetu, prenose američki mediji.

Ruske krstareće rakete kojima je Pentagon dodelio oznaku SS-N-30 mogu da se porede sa poznatim "tomahavcima", piše "Dejli bist“.

Prema informacijama ovog lista, pre Ratne mornarice Rusije, samo SAD i Velika Britanija su mogle da nanose udare krstarećim raketama na takvoj daljini. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << U članku su ove rakete nazvane "mega-raketama“.

Saopšteno je ranije da su ruske krstareće rakete uznemirile zapadne eksperte. NATO komanda je konstatovala "eskalaciju ruske vojne aktivnosti, što zabrinjava“.

Prema rečima šefa komande Vazdušno-kosmičkih snaga Severne Amerike (NORAD) admirala Vilijama Gortnija, ruska daleka avijacija je po kvalitetu bolja od sovjetske i presretanje raketa je mnogo teže nego što je presretanje sovjetskih strateških bombardera.

- Krstareće rakete su veoma efikasne. Veoma je teško zaštititi se od njih i to je veliki izazov za NORAD - izjavio admiral Gortni, koji je ranije bio američki vojni pilot.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

AMERIČKI STRUČNJACI ZANEMELI: Ruske krstareće rakete neuporedivo najefikasnije na svetu

Izvor: Kurir, 10.Okt.2015

Krstareće rakete koje je upotrebila Kaspijska flota Ratne mornarice Rusije za napade na pozicije Islamske države iznenadile su vojne eksperte u čitavom svetu, prenose američki mediji...Ruske krstareće rakete kojima je Pentagon dodelio oznaku SS-N-30 mogu da se porede sa poznatim „tomahavcima“,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.