Rusija zabranila uvoz povrća iz svih zemalja EU

Izvor: Studio B, 02.Jun.2011, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zabranila uvoz povrća iz svih zemalja EU

Rusija je proširila zabranu uvoza povrća na sve zemlje EU u nameri da spreči prodor bakterijske zaraze koja je u Nemačkoj i još nekim članicama EU usmrtila dosad 17 ljudi.

Ruske vlasti kažu da će zabrana biti na snazi sve dok zvaničnici EU ne obaveste Moskvu o uzrocima oboljenja i kako se ono širilo.

Rusija je u ponedeljak zabranila uvoz svežeg povrća iz Španije i Nemačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << a danas tu meru proširila na sve članice EU. U Rusiji nema zaraženih.

Epidemija je pogodila najmanje devet evropskih država, ali gotovo svi oboleli žive u Nemačkoj ili su nedavno putovali u tu zemlju. Reč je o najsmrtonosnijoj i trećoj najvećoj zarazi ešerihije koli u novijoj istoriji.

Dvanaest lica je umrlo u epidemiji koja je izbila u Japanu 1996. godine kada se razbolelo 12.000 ljudi, dok je devetoro umrlo u kanadskoj epidemiji 2000.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija zabranila uvoz povrća iz čitave Evropske unije

Izvor: Danas, 02.Jun.2011

Broj ljudi zaraženih enterohemoragičnom ešerihijom koli (EHEC) naglo je u sredu porastao sa 1.500 na 2.000 slučajeva, javljaju nemački mediji. Samo u Hamburgu je broj obolelih povećan za jedan dan za 200, saopštila je Kornelija Prifer Štorks, senatorka za zdravstvo grada Hamburga koji ima status...

Nastavak na Danas...

Rusija zabranila uvoz povrća iz svih zemalja EU

Izvor: Economy.rs, 03.Jun.2011, 00:13

Rusija je privremeno zabranila uvoz i promet svežeg povrća iz svih zemalja Evropske unije zbog širenja smrtonosne zaraze u regionu, objavila je danas ruska Agencija za fitosanitarni nadzor.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.