Izvor: RuskaRec.ru, 19.Maj.2017, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija prokomentarisala napad SAD na kolonu sirijske vojske

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Genadij Gatilov je izjavio da je dan pre napada koalicije na čelu sa SAD na sirijsku vojsku izvršen napad na civile. Prema rečima Gatilova, takvi potezi su neprihvatljivi i ne doprinose regulisanju situacije.
Zašto je Rusija poslala u Siriju dva nova osmatračka aviona?
„Bukvalno dan pre toga izvršen je napad u kome je poginuo veliki broj civila u Siriji, što je takođe neprihvatljivo i, naravno, ne doprinosi stvaranju povoljne >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << političke situacije”, izjavio je Gatilov, prenosi RT.
Ranije je koalicija na čelu sa SAD potvrdila da je izvršila napad na kolonu vladine vojske u Siriji. Štab koalicije i Pentagon su ovu akciju objasnili „samoodbranom” i time što se u rejonu grada El Tanf nalaze snage „proverenih partnera” koji se bore protiv „Islamske države”. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Lavrov: Napad SAD na vladine snage Sirije je protivzakonit

Izvor: RuskaRec.ru, 19.Maj.2017

Napad SAD na vladine snage u Siriji je nelegitiman i protivzakonit, to je još jedan slučaj grubog kršenja suvereniteta zemlje, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.. Rusija prokomentarisala napad SAD na kolonu sirijske vojske. „On je nelegitiman, protivzakonit i predstavlja...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.