Rusija i saveznici podigli bombardere na uzbunu

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2016, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i saveznici podigli bombardere na uzbunu

Oko stotinu aviona i helikoptera podignuto je na uzbunu u Zajednici nezavisnih država radi presretanja bombardera na vojnim vežbama jedinica protivvazdušne odbrane.

Pet bombardera Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije vinulo se u nebo "istočnoevropskog i centralnoazijskog regiona“ kako bi predstavljalo kontrolne ciljeve za dežurne PVO Belorusije, Kazahstana i Rusije.

- Sa vojnih aerodroma Rusije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Uzbekistana i Jermenije u vazduh su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << podignute dežurne posade aviona MiG-21, Su-27, MiG-29 protivvazdušnih odbrana koje su dobile naredbe, izveli vazdušno izviđanje, ušle u zonu presretanja i izvođenja uslovnog uništenja kontrolnih ciljeva - navodi se u saopštenju.

U vazduh je podignuto oko 100 aviona i helikoptera Oružanih snaga zemalja-članica ZND, naveli su u ruskom Ministarstvu odbrane.

Velike vojne vežbe objedinjenih sistema PVO počele su danas na teritoriji sedam država ZND. U njima učestvuje 130 komandnih centara i oko 100 borbenih aviona. U proveri učestvuju dežurne posade PVO Rusije, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Tadžikistana i Uzbekistana. Snagama se upravlja iz kontolnog centra Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Moskovskoj oblasti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.