Rusija će pomoći Evropi u lansiranju satelita Svarm

Izvor: Vostok.rs, 10.Jan.2013, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će pomoći Evropi u lansiranju satelita Svarm

10.01.2013. -

Tri evropska naučna satelita Svarm će biti lansirana sa kosmodroma Pleseck u aprilu 2013. godine, stoji u izjavio objavljenoj na sajtu Evropske kosmičke agencije.

Ruska raketa nosač se u izjavi ne spominje, ali ranije se planiralo da sateliti budu lansirani pomoću rakete Rokot.

Aparati Svarm će omogućiti da se bolje nego ikad istraži magnetno polje Zemlje i njegova evolucija. Satelite sklapa kompanija EADS Astrijum. Tri aparata Svarm će leteti na različitim orbitama od 450 do 530 kilometara visine.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski satelit Jamal-402 spreman za rad u orbiti

Izvor: Vostok.rs, 10.Jan.2013

10.01.2013. -..Ruski satelit za vezu Jamal-402 se nalazi na predviđenom mestu i spreman je za rad, javlja agencija RIA Novosti, pozivajući se na kompaniju proizvođača satelita...Satelit je lansiran sa kosmodroma Bajkonur 9. decembra, ali nije doleteo do predviđene orbite jer se potisni blok Briz-M...

Nastavak na Vostok.rs...

Bivšeg premijera Rumunije će prevremeno pustiti iz zatvora

Izvor: Vostok.rs, 10.Jan.2013

10.01.2013. -..Bivšem premijeru Rumunije Adrijanu Nastaseu su dozvolili da prevremeno izađe iz zatvora. Njegov advokat Jon Kazaku je izjavio da se komisija za uslovno oslobađanje zatvora Žilava izjasnila u korist zahteva Nastasea. On je od 2000. godine predvodio vladu levice i osuđen je na dve...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.