Rusija bi mogla da razmest nuklearni arsenal na Krimu

Izvor: Vesti-online.com, 11.Mar.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija bi mogla da razmest nuklearni arsenal na Krimu"

"Rusija može da razmesti nuklearno oružje na Krimu pošto je to poluostrvo deo njene teritorije" izjavio je u sredu Mihail Uljanov, šef odjeljenja za neširenje naoružanja u Ministarstvu spoljnih poslova.

- Ne znam da li je u ovom trenutku tamo raspoređeno nuklearno oružje i nije mi poznato da postoje takvi planovi, ali Rusija to može da uradi - rekao je Uljanov na konferenciji za novinare, preneo je TASS.

Komandant ruskih strateških raketnih snaga, general-pukovnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Sergej Karakajev, izjavio je u decembru da Rusija ne namerava da postavi jedinice strateških raketnih snaga na Krimu.

- To nije neophodno. Domet savremenih balističkih raketa omogućava pogađanje meta u bilo kom delu planete bez približavanja ruskim granicama - rekao je Karakajev.

On je dodao da su svi takvi raketni sistemi razmešteni duboko u unutrašnjosti Rusije, gde su zaštićeni od neprijateljskog oružja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rusija: Imamo pravo na nuklearni arsenal na Krimu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Mar.2015

Šef odjela za kontrolu naoružanja  u Ministarstvu vanjskih poslova Rusije, Mihail Uljanovsk, izjavio je kako “ mu nije poznato  da li na Krimu ima nuklearnog naoružanja , te da neam saznanja o  eventualnim  planovima  vlade da takvo oružje razmjesti, ali da  “u  principu Rusija ima na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.