Rusija: Sukob u Severnom Kavkazu, ubijeni ekstremisti

Izvor: B92, 25.Jun.2017, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Sukob u Severnom Kavkazu, ubijeni ekstremisti

Moskva -- Ruske snage bezbednosti saopštile su da su ubile dvojicu osumnjičenih ekstremista u toku vatrenog okršaja u nestabilnom ruskom regionu Severnog Kavkaza.

Portparol ruskog Ministarstva unutrašnih poslova za oblast južne provincije Dagestan Ruslan Ibragimgadžijev, izjavio je da su dvojica muškaraca pucali na policiju kada su zaustavljeni u Kasavjurtu i ubijeni u razmeni vatre, prenosi AP.

Dagestan koji je pretežno muslimanska provincija, glavno je područje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za islamske ekstremiste u Rusiji i često se na tom području događaju napadi na policiju i na zvaničnike.

Rusija je vodila dva krvava rata sa separatistima u susednoj provinciji Čečeniji nakon pada Sovjetskog Saveza 1991, podseća agencija.

Neki ekstremisti u Dagestanu i drugim delovima Severnog Kavkaza zakleli su se na vernost Islamskoj državi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.