Rupel: Slovenija podržava nezavisno Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rupel: Slovenija podržava nezavisno Kosovo

BLED - Ministri spoljnih poslova Slovenije i Kosova, Dmitri Rupel i Skender Hiseni, danas su na Bledu ocenili odnose Slovenije i Kosova kao dobre. Hiseni je na poziv Rupela u dvodnevnoj radnoj poseti Sloveniji gde će sutra posetiti Centar za evropsku budućnost u dvorcu Jable kod Ljubljane. Rupel je u izjavi naglasio podršku Slovenije nezavisnom Kosovu i istakao da će stabilnosti Kosova doprineti Euleks, misija EU.

Rupel >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je takođe rekao da novi ustav Kosova garantuje bezbednost srpskoj manjini na Kosovu.

Hiseni je zahvalio za podršku Slovenije nezavisnom Kosovu i naglasio da su slovenačka preduzeća i poslovni ljudi dobrodošli.

On je takođe istakao da će Kosovo garantovati bezbednost manjinama i naveo da će Kosovo razvijati sa Beogradom dobrosusedske odnose i svesrdnu saradnju, političku i privrednu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rupel: Slovenija podržava nezavisno Kosovo

Izvor: Kurir, 08.Jul.2008, 00:37

BLED, 7. jula 2008. (Beta) - Slovenački ministar spoljnih poslova Dimitrij Rupel i njegov kosovski kolega Skender Hiseni, danas su nakon razgovora na Bledu, ocenili dobrim odnose Slovenije i Kosova. Hiseni je na poziv Rupela u dvodnevnoj radnoj poseti Sloveniji gde će sutra posetiti Centar za evropsku...

Nastavak na Kurir...

Slovenija opet provocira

Izvor: Kurir, 08.Jul.2008

LJUBLJANA - Na poziv ministra spoljnih poslova Slovenije Dimitrija Rupela, juče je u dvodnevnu posetu Sloveniji došao njegov kosovski kolega Skender Hiseni. Marko Jakšić, jedan od lidera Srba sa KiM, smatra da se Slovenija ponaša izuzetno nekorektno.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.