Rumunija kupuje rakete od SAD

Izvor: Blic, 27.Jul.2017, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunija kupuje rakete od SAD

Ministar odbrane Rumunije Adrijan Tutuianu potvrdio je da Bukurešt planira da kupi od SAD rakete "patriot" vredne 3.9 milijarde dolara.

On je rekao da prvo rumunski parlament mora da usvoji zakon kojim će biti omogućena kupovina. U slučaju odobrenja, Rumunija bi počela sa isplatom za rakete do novembra, rekao je Tutuianu.

Američki Stejt department odobrio je prodaju raketa Rumuniji početkom meseca, rekavši da će to pomoći "da se ojača bezbednost jedne saveznice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << NATO-a", podseća AP.

U saopštenju Stejt departmenta navodi se da će raketni sistem "patriot" pomoći u odbrani Rumunije i predstavljaće zaštitu za vojnike drugih članica Alijanse koji se često obučavaju na teritoriji te zemlje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.