Raul Kastro ponovo na čelu Komunističke partije Kube

Izvor: RTS, 19.Apr.2016, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raul Kastro ponovo na čelu Komunističke partije Kube

Kubanski predsednik Raul Kastro biće još jedan mandat na čelu Komunističke partije, saopštila je ta stranka posle trodnevnog kongresa koji se održava jednom u pet godina.
Na kongresu je takođe odlučeno i da će drugi visoki stranački zvaničnici zadržati svoje pozicije, uprkos tome što je Raul Kastro u nedelju predložio starijim članovima svoje stranke koji se nadaju unapređenju da se "umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << toga igraju sa unučićima", preneo je Rojters.

Kubanski državni mediji navode i da je svečanom zatvaranju kongresa prisustvovao lider kubanske revolucije Fidel Kastro.
Za razliku od svečanog otvaranja, zatvaranje se ne prenosi uživo na kubanskoj dravnoj televiziji, a državni mediji za sada nisu objavili slike Kastra, koji ima 89 godina.
Na kongresu su izabrani prvi i drugi sekretar Komunističke partije, što su dve najviše pozicije u stranci. Drugi sekretar je Hose Ramon Mašada Ventura.
Fidel Kastro, koji će u avgustu napuniti 90 godina, povukao se 2008. posle ozbiljne bolesti, nakon čega je došao na vlast Raul, koji je uveo ograničenje liderima na dva petogodišnja mandata, a tek će se videti da li će to ograničenje biti i ispoštovano.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raul Kasto ostaje šef Komunističke partije Kube

Izvor: Beta, 19.Apr.2016

Kubanski lider Raul Kastro (84) ostaje i narednih pet godina na čelu Komunističke partije Kube, kao prvi sekretar partije, odlučeno je na kongresu, javili su danas državni mediji.Takodje će i broju dva partije Hoze Ramon Mačado Ventura koji predstavlja tvrdu komunističku struju, ostati drugi petogodišnji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.