Izvor: Blic, 14.Mar.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste broj tužbi protiv katoličkih sveštenika u SAD

Broj novih tužbi protiv katoličkih sveštenika u Americi zbog seksualnog zlostavljanja prošle godine je premašio 800, što je povećanje od 16 procenata, kaže se u saopštenju crkve.

Crkva je zbog slučajeva zlostavljanja morala u toj godini da plati oko 340 miliona evra, a veći deo novca je otišao na obeštećenje žrtvama, navedeno je u saopštenju, preneo je Rojters.

U studiji koja je obuhvatila gotovo 200 biskupija i religijskih redova širom SAD, otkriveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da je više od dvadeset procenata žrtava u trenutku zlostavljanja bilo mlađe od deset godina.

Prema pisanju američkih medija, 2007. godina je bila rekordna po broju slučajeva seksualnog zlostavljanja .

Te godine samo nadbiskupija Los Anđelesa je počela da isplaćuje sumu od preko pola milijarde evra kao odštetu za oko 500 žrtava zlostavljanja katoličkih sveštenika, podsetila je britanska agencija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Raste broj tužbi protiv katoličkih sveštenika u SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2009

VATIKAN, LOS ANĐELES - Broj novih tužbi protiv katoličkih sveštenika u Americi zbog seksualnog zlostavljanja prošle godine je premašio 800, što je povećanje od 16 procenata, kaže se u saopštenju crkve...Crkva je zbog slučajeva zlostavljanja morala u toj godini da plati oko 340 miliona evra,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.