Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2016, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radna grupa za prekid vatre u Siriji dala pozitivnu ocenu

Radna grupa za prekid vatre u Siriji, na čelu sa Rusima i Amerikancima, iznela je u Ženevi ocenu o "pozitivnom bilansu" stanja, nakon stupanja na snagu prekida neprijateljstava, izjavio je neimenovani zapadni diplomata.

"UN, SAD i Rusija iznele su pozitivnu ocenu prvih sati prekida neprijateljstava" u Siriji, na sastanku radne grupe u Ženevi, naveo je diplomata, prenose agencije.

"Nekoliko incidenata" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je zabeleženo, ali UN su ocenile da su "suzbijeni", dodao je on.

Međutim, "treba čekati nedelju i poneđeljak da bi se video pravi bilans, s obzirom na to da je u subotu neradni dan u Siriji, nastavio je izvor.

Ta radna grupa, u kojoj učestvuje izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura, već se sastala u petak u Ženevi nekoliko sati pre stupanja na snagu prekida neprijateljstava, na koji su pristale sve strane osim Islamske države i Fronta Al Nusra, navodi AFP.

Primirje, po obimu najveće od početka rata između režima i pobunjenika 2011. stupilo je na snagu u petak u ponoć po sirijskom vremenu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Za prekid vatre u Siriji pozitivna ocena

Izvor: Akter, 28.Feb.2016

Radna grupa za prekid vatre u Siriji, na čelu sa Rusima i Amerikancima, iznela je u Ženevi ocenu o "pozitivnom bilansu" stanja.., nakon stupanja na snagu prekida neprijateljstava, izjavio je neimenovani zapadni diplomata.."UN, SAD i Rusija iznele su pozitivnu ocenu prvih sati prekida neprijateljstava"...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.