ROBOVLASNIŠTVO Ovako Kim Džong Un dolazi do novca za luksuzni život

Izvor: Blic, 23.Feb.2015, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROBOVLASNIŠTVO Ovako Kim Džong Un dolazi do novca za luksuzni život

Aktivisti za ljudska prava tvrde da su na desetine hiljada severnokorejskih radnika prisiljeni da rade u užasnim uslovima bez ikakve nadoknade. Oni bukvalno rade kao robovi kako bi osigurali novac za luksuzan način života Kim Džong Unovog režima.

Prema podacima aktivista, u inostranstvo je poslano 100.000 ljudi koji rade u užasnim uslovima. Njihove plate se šalju direktno severnokorejskom vođi Kim Džong Unu.

Veruje se da se ova praksa primenjuje od osamdesetih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godina prošlog veka, ali da je "uznapredovala" dolaskom na vlast Kim Džong Una.

Jugoistočna Azija, Kina, Afrika i Bliski istok su navodno primili radnike iz Severne Koreje, a najviše ih radi u Rusiji - čak 20.000.

Mnogi Severokorejanci rade duge i iscrpljujuće smene na gradilištima i sličnim poslovima.

Aktivisti tvrde da su oni robovi, a da se njihov novac troši na Džong Unov luksuz i luksuz njegovih elitnih sledbenika, kao i na izgradnju Pjongjanga.

Aktivisti za ljudska prava su pozvali Ujedinjene nacije da istraže ovaj slučaj.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kim Džong-Un poslao 100.000 da robuju van zemlje

Izvor: Mondo, 23.Feb.2015

Oko 100.000 Severnokorejaca poslato je u inostranstvo da rade bez nadoknade, pošto režim pleni njihove plate i taj novac koristi za kupovinu luksuzne robe i građevinske radove u Pjongjangu, poručuju aktivisti za ljudska prava...Foto: Independent.co.uk..Direktor grupe za ljudska prava NK Voč sa sedištem...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.