Putin: Rusija može da zatvori svoju vojnu bazu u Kirgistanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2017, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija može da zatvori svoju vojnu bazu u Kirgistanu

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da će Rusija zatvoriti svoju vojnu bazu u Kirgistanu ako vlada te centralnoazijske zemlje to zatraži.

Putin je ovo izjavio u glavnom gradu Kirgistana Biškeku, gde se nalazi u okviru posete centralnoj Aziji.

Predsednik Kirgistana Almazbek Atambajev rekao je u decembru da bi ta baza trebalo da se zatvori kada joj istekne najam na kraju ove godine.

Putin je rekao na zajedničkoj konferenciji za štampu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa svojim kirgiskim kolegom da je jedini razlog stacioniranja ruskih trupa u toj bazi da se "osigura bezbednost samog Kirgistana". On je rekao da će ruska vojska napustiti bazu istog dana kada Kirgistan to od nje bude zatražio.

Kirgistan se graniči sa Kinom, Kazahstanom, Tadžikistanom i Uzbekistanom. SAD su držale vazdušnu bazu tu uglavnom za potrebe svojih vojnih operacija u Avganistanu dok nije predata vojsci Kirgistana 2014. na zahtev vlasti te zemlje.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Putin:Rusija može da zatvori svoju vojnu bazu u Kirgistanu

Izvor: B92, 28.Feb.2017

Biškek -- Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će Rusija zatvoriti svoju vojnu bazu u Kirgistanu ako vlada te centralnoazijske zemlje to zatraži...Putin je ovo izjavio u glavnom gradu Kirgistana Biškeku, gde se nalazi u poseti centralnoj Aziji...Predsednik Kirgistana Almazbek Atambajev rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.