Putin: Blizu dogovor o ograničenju proizvodnje nafte

Izvor: RTS, 01.Mar.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Blizu dogovor o ograničenju proizvodnje nafte

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je blizu dogovor o globalnom ograničenju proizvodnje nafte u nastojanju da se cena tog energenta oporavi.
Saudijska Arabija, Rusija, Venecuela i Katar su prošlog meseca postigli dogovor o ograničenju proizvodnje nafte, ali pod uslovom i da drugi proizvođači to urade, što je Iran odmah odbacio, rekao je Vladimir Putin.
Ministar energetike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Aleksandar Novak vodi pregovore o zamrzavanju proizvodne nafte i "skoro je postigao dogovor s partnerima na globalnom tržištu", rekao je Putin na sastanku s predstavnicima ruske naftne industrije.
"Kako je ministar izvestio, svi ste saglasni s time. Neki su imali i radikalnije predloge", rekao je Putin.
On je rekao da su padu cena nafte doprineli i ekonomski razlozi ali i spekulacije na tržištima, prenela je agencija Tas.
Putin je rekao da je ruska naftna industrija nastavila razvoj 2015. godine kada je proizvedeno rekordnih 534 miliona tona nafte, što je za 1,4 odsto više nego 2014.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin:Cenama nafte diriguju i spekulativni faktori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2016

Na cene nafte utiču fundamentalni ekonomski i spekulativni faktori, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima ruske naftne industrije..."Trenutno vidimo da je globalno tržište nafte i gasa nestabilno. Na njega utiču fundamentalni ekonomski faktori, na prvom mestu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Rusija za zamrzavanje proizvodnje nafte

Izvor: VOA, 01.Mar.2016

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa direktorima najvećih proizvodjača nafte u zemlji uključujući Lukoil kako bi čuo njihova gledišta o prošlomesečnom predloženom zamrzavanju proizvodnje...Ruske naftne kompanije podržavaju ideju da se zamrzne proizvodnja na gotovo rekordnom nivou postignutom...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.