Provokacije Turske su nedopustive!

Izvor: Vesti-online.com, 20.Feb.2016, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Provokacije Turske su nedopustive"!

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je u telefonskom razgovoru sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem izjavio da poslednje akcije Turske prema Siriji predstavljaju provokaciju i da su nedopustive.

"Lavrov je takođe skrenuo pažnju da provokacije Turske narušavaju teritorijalni integritet Sirije", saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Rusije, a prenose svetske agencije.

Podsećamo, Turska artiljerija nekoliko dana gađa položaje kurdskih snaga samoodbrane u avio bazi Mineh i njenoj okolini. Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da ovi napadi predstavljaju odgovor na pretnje turskoj granici od sirijske kurdske Partije demokratskog saveza. Davutoglu je od ove partije zatražio da napusti svoje položaje severno od Alepa, što je njen lider Salih Muslim odbio.

Ruski i američki diplomata razgovarali su i o mogućnosti da se ostvari primirje u Siriji, kao i da se usaglase dejstva ruske i američke vojske u toj zemlji, prenose ruski mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Lavrov Keriju: Provokacije Turske su nedopustive

Izvor: Vostok.rs, 21.Feb.2016, 11:40

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je u telefonskom razgovoru s američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem izjavio da poslednje akcije Turske prema Siriji predstavljaju provokaciju i da su nedopustive.. . „Lavrov je takođe skrenuo pažnju na nedopustivost provokacija Turske, koja narušava...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.