Proruski demonstranti zauzeli grad Seversk

Izvor: Press, 18.Apr.2014, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proruski demonstranti zauzeli grad Seversk

Sa zgrade lokalne gradske uprave i policije je skinuta ukrajinska i postavljena zastava Donjecke republike, a lokalne vlasti su objavile da će sarađivati sa aktivistima, prenela je agencija Itar-Tas.

U Seversk je kamionima stiglo dvadesetak pristalica Narodne republike Donjeck, a na trgu ispred gradske uprave im se pridružilo više desetina građana Severska. Nakon kratkih pregovora, proruski aktivisti i policajci >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su saopštili da je grad od sada pod upravom Donjecke republike, navodi se u izveštaju Itar-Tasa.

Prilikom preuzimanja zgrada lokalne uprave i policije nije ispaljen nijedan metak, a policija je objavila da će, kao i do sada, nastaviti da održava red u gradu, ali sada u saradnji sa aktivistima.

Seversk je grad od 12.000 stanovnika u Artjomovskom okrugu, u Donjeckoj oblasti.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proruski demonstranti "zauzeli" su i grad Seversk

Izvor: Mondo, 18.Apr.2014

Aktivisti samoproglašene Narodne republike Donjeck su preuzeli kontrolu nad gradom Seversk u Donjeckoj oblasti, na..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.