Propao pokušaj trovanja predsednika Benina

Izvor: Press, 23.Okt.2012, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propao pokušaj trovanja predsednika Benina

Lekar Bonija Jajija, predsednika države Benin, i predsednikova nećaka umešani su u zaveru čiji je cilj bio - trovanje prvog čoveka ove zapadnoafričke države, izjavio je danas državni tužilac Džastin Gbenameto

Prema njegovim rečima, planirano je da se predsednikov lek zameni nečim toksičnim.

Pokušaj trovanja nije uspeo, jer se predsednikova nećaka poverila svojoj sestri, koja je to, međutim, prenela Boniju Jajiu.

Gbenameto je izjavio da je nećaki >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i doktoru obećano po 1,9 miliona američkih dolara ako uspeju da otruju predsednika, ali nije precizirao od koga bi trebalo da dobiju taj novac.

U vezi sa ovom zaverom u nedelju su uhapšeni doktor Ibrahim Cise Mama, bivši ministar trgovine Mudžaidu Sumanu i predsednikova nećaka Zuberatu Kora.

Oni su juče optuženi za kovanje zavere i pokušaj ubistva predsednika države.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Propao pokušaj trovanja predsjednika Benina

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2012

KOTONU - Ljekar Bonija Jajija, predsjednika Benina, i predsjednikova nećaka umiješani su u zavjeru čiji je cilj bio - trovanje prvog čovjeka ove zapadnoafričke države, izjavio je danas državni tužilac Džastin Gbenameto.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.