Pronađeni deo olupine pripada boingu-777

Izvor: RTS, 31.Jul.2015, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeni deo olupine pripada "boingu-777"

Malezijski zvaničnik je potvrdio da broj na delu aviona koji je pronađen na ostrvu Reinion pripada avionu tipa "boing-777", javlja Raša Tudej pozivajući se na agenciju AFP. Međutim, za sada nema zvaničnih informacija da pripada nestalom avionu "Malejža Erlajnza" sa leta MH-370.
Deo olupine je nađen u sredu na ostrvu Reinion u Indijskom okeanu. Pronašao ga je čistač plaže, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čega su istražitelji pohrlili ka ostrvu.

Zamenik malezijskog ministra saobraćaja Abdul Aziz Kapravi ranije je rekao da je gotovo siguran da deo olupine, pronađen na obali ostrva Reinion, pripada nestalom avionu.
I jedan američki zvaničnik potvrdio je da pronađena ivica krila verovatno pripada nestalom avionu.
Avion na letu MH-370, koji je putovao od Kuala Lumpura za Peking sa 239 putnika i članova posade, nestao je noću iznad Južnog kineskog mora, pošto je neobjašnjivo skrenuo sa zacrtane rute prema severu.
Vlasti veruju da je on pao iznad Indijskog okeana, ali do sada nisu bili pronađeni nikakvi fizički dokazi za to.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Potvrđeno da nađeni dijelovi pripadaju Boingu 777

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jul.2015

Dio broja na ostacima aviona pronađenih na ostrvu Reunion u Indijskom okeanu potvrđuje da je to predmet sa aviona tipa "Boing 777", rekao je danas zamjenik malezijskog ministra za saobraćaj Abdul Aziz Kapravi..."Na osnovu dijela broja, potvrđeno je da je to letjelica `Boing 777`. Tu informaciju dobio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.