Profit medijskog koncerna Merdoka smanjen za četvrtinu

Izvor: Blic, 05.Maj.2011, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profit medijskog koncerna Merdoka smanjen za četvrtinu

NJUJORK, 5. maja (Tanjug) - Medijski konglomerat "Njuz korporejšen", koji kontroliše medijski magnat Rupert Merdok, saopštio je da je u trećem kvartalu svoje fiskalne godine 2010/2011. pretrpeo pad neto profita za 24 odsto nakon što je splasnuo uticaj velikog prošlogodišnjeg uspeha blokbastera "Avatar".

Grupacija je ukazala da prihod od šampionata u američkom fudbalu "Super boul", koji ove godine prenosi Merdokova televizijska mreža "Foks", nije bio dovoljan da nadoknadi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gubitke kinostudija "Tventiet senčeri foks" jer nijedan od filmova početkom ove godine nije mogao da se poredi sa uspehom "Avatara", bez obzira što su utakmice u američkom fudbalu najgledaniji televizijski program u istoriji SAD.

Neto profit "Njuz korporejšena" je u trećem fiskalnom kvartalu, koji je okončan u martu, opao na 639 miliona dolara, ili 24 centa po akciji, sa 839 miliona dolara, ili 32 centa po akciji, godinu dana ranije.

Prihod je istovremeno smanjen šest odsto, na 8,26 milijardi dolara, što je manje od očekivanja analitičara.

Kvartalni prihod konglomerata od filmske industrije, uključujući studio "Tventiet senčeri foks", potonuo je 36 odsto u odnosu na isti kvartal lane, na 1,55 milijardi dolara, kao posledica ogromnog uspeha "Avatara" koji je prošle godine doneo veliki prihod i ovogodišnjih troškova za promociju aniiranog hita "Rio".

Operativni profit u oblasti kablovske televizije povećan je 13 odsto, na 2,04 milijarde dolara, a u oblasti televizijskog emitovanja za gotovo četiri puta, na 192 miliona dolara, zahvaljujući prenosima utakmica u američkom fudbalu i reklamama.

Gubici međutim, nastavljaju da rastu na nekada popularnoj društvenoj mreži "Maj spejs" koju konglomerat planira da proda.

"Njuz korporejšen", sa sedištem u Njujorku, očekuje poboljšanje poslovnih rezultata u četvrtom fiskalnom kvartalu koji se završava u junu.

Prema projekciji analitičara, profit tog medijskog koncerna će ove finansijske godine porasti 10 odsto, na 4,91 milijardu dolara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Profit medijskog koncerna Merdoka smanjen za četvrtinu

Izvor: Economy.rs, 05.Maj.2011

Medijski konglomerat "Njuz korporejšen", koji kontroliše medijski magnat Rupert Merdok, saopštio je da je u trećem kvartalu svoje fiskalne godine 2010/2011. pretrpeo pad neto profita za 24 odsto nakon što je splasnuo uticaj velikog prošlogodišnjeg uspeha blokbastera "Avatar".

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.