Procesuirati ratne zločine počinjene u Gazi

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procesuirati ratne zločine počinjene u Gazi

Savet UN za ljudska prava pozvao je danas Izrael i Palestince da procesuiraju ratne zločine počinjene tokom rata u Gazi 2014. godine i da sarađuju sa Međunarodnim krivičnim sudom i istragama ovog tela.

Savet je raspravljao o ovom pitanju nekoliko dana pre prve godišnjice izraelske vojne akcije koja je usledila kao odgovor na raketni napad militanata Hamasa na Izrael.

Savet je usvojio rezoluciju koju je predstavila palestinska delegacija uz podršku muslimanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zemalja sa 42 zemlje "za", jednom "protiv" u pet uzdržanih.

Sve zemlje EU, uključujući Britaniju, Francusku i Nemačku glasale su "za".

U rezoluciji se navodi nedavni izveštaj Saveta u kome je zaključeno da su i Izrael i palestinske militantne organizacije možda počinile ratne zločine tokom 50 dana sukoba.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.