Pridnjestrovlje tvrdi da je oborilo ukrajinskog drona, Moldavci im se smeju

Izvor: Press, 25.Mar.2014, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pridnjestrovlje tvrdi da je oborilo ukrajinskog drona, Moldavci im se smeju

"Kao rezultat mera koje je preduzela pridnjestrovska strana, dron je onesposobljen", navela je bezbednosna služba u saopštenju i dodala da je dron sprovodio video-nadzor pre nego što je u nedelju pogođen.

Prema preliminarnim informacijama, bezbednosne službe Pridnjestrovlja, bespilotnu letelicu su iz Ukrajine poslali "pojedinci povezani sa ukrajinskom bezbednosnom službom, ministarstvom odbrane ili pristalicama desničarskog pokreta Desni sektor".

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pitanje AFP da prokomentariše ove navode, portparol moldavske prestonice Kišinjeva se nasmejao i rekao da Pridnjestrovlje nema čak ni protivazdušnu odbranu.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane je saopštilo da je upoznato sa ovim navodima Tiraspolja, ali ih nije komentarisalo.

Nepriznata Pridnjestrovska Moldavska Republika sa približno 500.000 stanovnika, od kojih je 60 odsto Rusa i Ukrajinaca, težila je i do raspada bivšeg ŠSR-a izdvajanju iz sastava Moldavije, plašeći se njenog prisajedinjenja Rumuniji.

Posle 1992. posle neuspele namere moldavskih vlasti da silom reše problem i oružanog konflikta, Kišinjev je izgubio kontrolu na oblastima leve obale Dnjestra, a mir u regionu održavaju ruske mirovne snage sa moldavskim i pridnjestrovskim snagama.

Tiraspolj traži međunarodno priznanje, dok Kišinjev Pridnjestrovlju nudi autonomiju u okviru jedinstvene države.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Pridnjestrovlje: Oborili smo ukrajinski dron

Izvor: Mondo, 25.Mar.2014

Zvaničnici Pridnjestrovlja saopštili su da su njihove bezbednosne službe oborile bespilotnu letelicu, koja je, kako..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.